kV Stations in Zuid-West Nederland

Veiligheid boven alles

kV Stations realiseren

Safety first

“Veiligheid boven alles” geldt eigenlijk voor al onze projecten, maar helemaal wanneer we werken aan kV stations. In huisjes waar hoogspanning omgezet wordt naar middenspanning mag er écht geen enkele fout gemaakt worden. Uniek en zeer uitdagend werk voor Elkor!

kV Stations – nooit alleen aan de slag

Zo zijn er de voorschriften dat er nooit met 1 persoon gewerkt mag worden, er moeten minstens twee mensen werkzaam zijn in het kV station. Ook het betreden van een volgende ruimte: nooit alleen, altijd met een collega! Wat we aanleggen in de kV stations?

  • Verlichting
  • Noodverlichting
  • Beveiligingssysteem
  • Waterdetectie
  • Elektrische verwarming
  • Hoofdverdeler

Elkor beveiliging belangrijker dan ooit

Verlichting, noodverlichting en een beveiligingssystemen leggen we wel vaker aan. Waterdetectie iets minder vaak, maar dat is zeker bij een kV station enorm belangrijk! Daarnaast is ook het beveiligingssysteem strenger dan reguliere systemen. Het alarm gaat er pas op wanneer alle ruimtes afgesloten zijn en de verlichting uit. Verlichting zorgt tenslotte voor warmte, iets wat zeker niet kan in een kV station. En de warmte wordt dan ook verzorgd door een elektrisch verwarmingssysteem, zeker niet door gas. Dat deze beveiligingssystemen blijven werken is dan ook meer van belang dan waar ook: hier houden we dan ook 24/7 toezicht op.

Wij zijn ontzettend blij dat we aan dit soort, ook voor ons bijzondere projecten, mogen werken. Dankzij BVR Bouw Gorinchem, met wie we al jarenlang met veel plezier samenwerken, kunnen wij hieraan werken. En aangezien de energiebehoefte steeds stijgt, zal ook het aan kV Stations blijven stijgen. Voor Elkor is het ontzettend gaaf om continu het vertrouwen te krijgen dit belangrijke werk te mogen doen.

Gerelateerde cases

Wij helpen u graag. Dat is de kracht van samen!